Τα παιδιά σκέφτονται, νοιάζονται και αναλαμβάνουν δράση!


Ένα εξαιρετικό διήμερο δράσεων πραγματοποιήθηκε χάρη στην πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπ/σης, του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε και του Δήμου Καβάλας στις 15 και 16 Απριλίου. Στόχος αυτού του διήμερου ήταν η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και παιχνιδιών για τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στο νομό Καβάλας. Απώτερος, όμως, σκοπός ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα.
Ο ρόλος του σχολείου είναι σαφής: να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν και να εκτιμήσουν ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ασχέτως θρησκείας, γλώσσας, πολιτικών πεποιθήσεων. Το σχολείο μας, το 2ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Θάσου, δε θα μπορούσε να μείνει αμέτοχο και αδρανές. Όλες οι τάξεις συγκέντρωσαν είδη ένδυσης.
Αξίζει επίσης, να αναφέρουμε πως το τμήμα ένταξης υλοποιεί καθ' όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους πρόγραμμα ενημέρωσης με τίτλο: «Είμαστε όλοι εν δυνάμει πρόσφυγες». Μέρος αυτού του προγράμματος παρουσιάστηκε στην Καβάλα στις 15 Απριλίου. Οι μαθητές παρουσίασαν όσα βιβλία διάβασαν, συμμετείχαν στα βιωματικά εργαστήρια που έλαβαν χώρα, κατασκεύασαν αυτοσχέδιες κούκλες και μαράκες για τα προσφυγόπουλα, φύτεψαν τους σπόρους της αγάπης και φυσικά συμμετείχαν στην έκθεση ζωγραφικής με τις υπέροχες ζωγραφιές και κατασκευές που δημιούργησαν. Τους μαθητές συνόδεψαν ο διευθυντής του σχολείου, κ. Καβάζης Γιώργος και η ειδική παιδαγωγός, κ. Καζάρα Ελένη.
Τα μηνύματα των μαθητών ήταν σαφή:
Έχεις δύναμη, μην το ξεχνάς! Μη γίνεσαι συνένοχος.
Μίλα, μη φοβάσαι! Μη γυρνάς την πλάτη σου σε όσους σε χρειάζονται.
Ανάλαβε δράση! Μη μένεις αμέτοχος.
Μπες στη θέση του άλλου! Όλοι μαζί μπορούμε!!!
     Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Αναστάσιο Μπίλια, πρόεδρο του συλλόγου Προσφύγων Μικράς Ασίας και Ανατολικής Θράκης της Θάσου για τη συνέντευξη που παραχώρησε στους μαθητές του τμήματος ένταξης με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Προσφύγων (5 Απριλίου)





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ (Γ ΤΑΞΗ)

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ